Primer kako optimizovati sajt za GOOGLE


Uspesnost pozicioniranja na GOOGLE SEARCH je danas postao imperativ ukoliko se bavite bilo kakvim poslom. Nekad je to bio oglas u HALOOGLASIMA sad je google. Svi preduzetnici su plaćali od 5000-15000 mesečno za oglas. Ništa se nije promenilo sem što se sad plaća guglu.

Ukoliko želite da budete na prvoj strani ovo će biti minimalan iznos koji ćete izdvajati mesečno za prvu stranu gugla. To dosta zavisi i od same konkurencije za određenu ključnu reč.

Imate dve mogućnosti kako da se pojavite na google. Prva je da pročitate naš tekst u rubrici KAKO BITI PRVI NA GOOGLE druga je da platite google tj. google adwords. Ovde sad nećemo objašnjavati google oglašavanje to možete pročitati na stranici GOOGLE ADWORDS.

Slozeni algoritam koji je GOOGLE napravio i koji stalno menja upravo sluzi da ne moze na prevaru da se dodje do dobre pozicije, nekada izgleda da je i to moguce medjutim to je samo trenutni efekat, dugorocno takav sajt nema sanse.

GOOGLE zeli da sajtovi koji su na prvim pozicijama daju ljudima kvalitetne informacije zasta i sluze pretrazivaci. Sećate se pre 7-8 godina koliko vremena ste morali da izgubite da nađete nešto što tražite, sad na prvih 10 pozicija ćete sigurno dobiti kvalitetnu informaciju.

Poenta je da Vas naučimo kako da se Vaš sajt nađe na prvoj strani google. Google nama webmasterima daje informacije šta mi trebamo da radimo da bi on bio bolji a mi ako ispunjavamo njegove zahteve on nagrađuje naše sajtove tako što ih dobro pozicionira.

Zato pisite kvalitetna tekstove koji objasnjavaju materiju koja je predmet vaseg sajta, naslov teksta ili buduci TITLE tag je jedan od najvaznijih elemenata, obavezno neka se tu nadje kljucna rec na prvom mestu, a onda izvucite iz teksta kljucne reci ili META KEYWORDS do 10 reci, kratak opis ili META DESCRIPTION do 160 karaktera gde ćete isto na početku opisa staviti glavnu ključnu reč. Meta keywords je prestao da se uzima u obzir ali ga treba staviti jer povećava text ratio.

Ukucajte kljucnu rec koja je za vaš biznis bitna u GOOGLE pretrazivac, zatim dobro pogledajte koji su sajtovi izasli u listingu. Primeticete da obavezno u titlu stoji kljucna rec, u opisu i dobro je kad i u imenu samog domena postoji kljucna rec. Ako ne u imenu ono obavezno u nazivu stranice. Ali bih vam ja preporučio da izgrađujete vaše ime ili Brand jer će vam to u budućnosti doneti više koristi.


Evo primera, otkucali smo na pretragi ALU FELNE PRODAJA  GOOGLE je izbacio 45700 rezultata pretrage, sad cemo pogledati koje prvi izasao. Kao sto vidite prva firma koja je izasla u svom titlu ima napisano PRODAJA POLOVNIH FELNI ALU ROKI vidite pominje se i ALU i FELNE. Pun pogodak. Vidi se da mu je neko radio optimizaciju.

U opisu ili DESCRIPTION pise ALU FELNE ROKI PRODAJA
tacno kako smo mi napisali u upitu za pretragu samo bez ROKI.
To ROKI nije bitno svako ce da upise ime svoje firme.

U IMENU DOMENA WWW.ALUFELNEROKI.COM/prodaja
mozete primetiti ALU FELNE kao kljucne reci i rec
PRODAJA koja je naziv kategorije ili podkategorije na sajtu gde se prodaju felne.

Sada ste na jedan praktican i ocigledan nacin mogli da vidite kada je neki sajt od starta dobro optimizovan kada je izabrano pravo ime domena rezultati moraju da dodju.

Ukoliko je velika konkurencija ovo Vam neće biti dovoljno pa pročitajte naš tekst za tu namenu TAJNI RECEPT ZA PRVU STRANU GOOGLE

Ne gubite nadu ako niste ovako postavili svoj sajt, vi niste znali da trazite, a onaj ko vam je radio sajt ili nije znao ili nije hteo. U svakom slucaju na pravom ste mestu mozete nam se obratiti da ispravimo greske ili ako tek pravite sajt da ga u startu dobro postavimo na svoje noge sto bi se reklo. 


Nastavice se......

4 коментара:

  1. Zelio bih da stupim sa Vama u kontakt preko privatne poruke, a ne ovako preko komentara. Evo vam moja E-Mail adresa pa mi se javite kad budete mogli. Imam nekoliko pitanja u vezi ovog clanka. Hvala unaprijed.
    Adresa: dvmedia@superzabava.net

    ОдговориИзбриши